Lenti és Térsége Turisztikai Egyesület info@lentiregion.hu

TAGJAINK

között olyan szolgáltatókat kínálunk az ide látogatóknak, akik szálmára a vendég az első. Hiszen Zalában a "vendég"látás jóval többet jelent, mint egyszerű szolgáltatás. Nálunk az élmény garantált...

Tagok

Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület

A 2014-2020-as Vidékfejlesztési Program megvalósítása érdekében a teljes országot lefedő helyi közösségeket hoztak létre. Lenti térségében a régóta működő Lenti Polgári Egyesület kérvényezte és nyerte el a jogot, hogy Helyi Akció Csoportot működtessen.

Annak érdekében, hogy a Lenti Polgári Egyesület, mint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága által elismert Helyi Akció Csoport működését el tudja kezdeni, különböző döntések meghozatala vált szükségessé. Az egyik legfontosabb döntés az önkormányzatok, civil-, és vállalkozói szféra képviselőinek tagként történő felvétele volt, mellyel együtt járt az Egyesület átalakítása is.
A Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület 2015. május 8. napján megtartott Közgyűlésén elfogadott 23/2015. (V.8.) számú határozata alapján, valamint a 2015. augusztus 25. napján megtartott Közgyűlésén elfogadott 68/2015. (VIII.25.) számú határozata alapján módosította az Egyesület Alapszabályát.
Az alapszabály módosítás értelmében változott az Egyesület neve, székhelye, elnöksége.
Az Egyesület célja a működési területén élő lakosság életfeltételeinek javítása, a vidékfejlesztés- és területfejlesztés társadalmi-gazdasági szerepének erősítése.

A Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület, mint Helyi Akciócsoport fontos feladata a 2014-2020 közötti Vidékfejlesztési Programban a kapcsolódó EK rendeleteket figyelembe véve:

 • A helyi szereplők fejlesztési és végrehajtási kapacitásainak kiépítése, beleértve a projektirányítási képességeik fejlesztését is.
 • A pályázatok kiválasztása során összhang biztosítása a közösségvezérelt helyi fejlesztési stratégiával, e műveleteknek az adott stratégiai és célkitűzések és célértékek eléréséhez való hozzájárulásuk révén.
 • A hátrányos megkülönböztetéstől mentes és átlátható kiválasztási eljárás és objektív kritériumok kidolgozása a pályázatok kiválasztásához, amelyek elkerülik az összeférhetetlenséget, a holtteher vagy helyettesítő hatást, ugyanakkor biztosítják, hogy a kiválasztási döntések során a szavazatok legalább 50%‐át állami vagy önkormányzati költségvetési gazdálkodó szervnek nem minősülő partnerek adják. Írásos kiválasztási eljárás nem folytatható.
 • A pályázatok kiválasztása során a kiválasztási kritériumok összeállítása és súlyozása által összhang biztosítása a közösségvezérelt fejlesztési stratégiával, valamint a támogatás szükségességének (a pályázó ennek hiányában nem lenne képes megvalósítani a projektet) mérlegelése, pályázati felhívások vagy folyamatban lévő projektbenyújtási eljárás előkészítése és közzététele, beleértve a kiválasztási kritériumok meghatározását és súlyozását – megfelelő időtartam biztosításával.
 • Támogatási kérelmek befogadása és értékelése.
 • Pályázatok kiválasztása és a támogatás összegének rögzítése, továbbá a jóváhagyás előtt a javaslatok benyújtása a KÜ‐hez a támogathatóság végső ellenőrzése céljából.
 • A közösségvezérelt HFS és a támogatott műveletek végrehajtásának monitoringja, és az adott stratégiához kapcsolódó egyedi értékelési tevékenységek – független szereplő általi –végrehajtása.

A Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület a Lenti járás alábbi 42 településén látja el tevékenységét és segíti a vidékfejlesztési célok megvalósítását.
A Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület székhelye és központja Lentiben van, ahol önálló irodában várja az ügyfeleket. Lenti a járás központja, a legtöbb szolgáltatás itt érhető el, így optimális helyszínt biztosít a vidékfejlesztési feladatokat ellátó szervezet működéséhez is.
A munkaszervezet irodája a város központi helyén, az un. Inkubátorházban került elhelyezésre, amely könnyen elérhető, parkolóval rendelkezik, de tömegközlekedési eszközökkel is egyszerűen megközelíthető, mert közel található hozzá az autóbusz állomás.
Az iroda az ügyfelek igényei alapján kialakított nyitva tartásban, hétfőtől péntekig várja az érdeklődőket.

Az Egyesület mindenki számára nyitott, az Egyesület alapszabályának 2.1., és 2.2. pontj alapján
"az Egyesület tagjává olyan személy (természetes személy, jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet) válhat, aki/amely 

 • nyilatkozik a belépési szándékról,
 • elfogadja az Egyesület célját (céljait),
 • az Alapszabály alapján az Egyesület tagjait terhelő kötelezettségek teljesítését vállalja.
 • A belépési kérelem elfogadásáról a Közgyűlés határoz."

 

Elérhetőségek:

 • 8960 Lenti, Deák F. u. 4.
 • +36 (30) 709 2288
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • www.lentileader.hu

 

 

PROGRAMOKKAL

biztosítjuk a kalandot és élményt az idelátogatóknak, legyen szó... Tovább

Programok_1.jpg
Programok_2.jpg
Programok_3.jpg
Programok_4.jpg
Programok_5.jpg
Programok_6.jpg
Programok_7.jpg
Programok_8.jpg
previous arrow
next arrow

HELYI TERMÉKEINK

garancia a természetességre és  megbízhatóságra... Tovább

Arvay_szobrok.jpg
Bussay_bor.jpg
ELF_sor.jpg
FR_fuge.jpg
FR_palinka.jpg
Gocsej_zamata.jpg
Hacsko_Imrene_szottes.jpg
Magai_Beata_szteszta.jpg
Mives_tejmanufaktura.jpg
Or_Ildiko_mezes.jpg
Szekeres_tokmagolaj.jpg
TE_mez.jpg
TK_sonka.jpg
previous arrow
next arrow

LÁTNIVALÓKBÓL

a környék számos egyediséggel bővelkedik. Lentiből indul Magyarország... Tovább

MS_Csesztreg_tajhaz.jpeg
MS_Dl-Burgerland1.jpeg
MS_Gcsej1.jpeg
MS_Hets1.jpeg
MS_Lenti1.jpeg
MS_Mura-mente1.jpeg
MS_Muravidk1.jpeg
MS_rsg1.jpeg
previous arrow
next arrow

LENTI ÉS TÉRSÉGE
TURISZTIKAI EGYESÜLET
8960 Lenti, Deák utca 4.
+36 20 285-4628
info@lentiturizmus.hu

LENTI ÉS KÖRNYÉKE
Egy parányi térség három ország határán, ahol az élmények csak arra várnak, hogy Te felfedezd.

Jóval több, zöldebb és egyedibb, mint gondolnád...